tiistai 17. marraskuuta 2015

Piparipiirakka

Leivoinpas hieman piparintuoksua leijailemaan  piirakan muodossa. Tästä se taas joululeivonnasten leipominen alkaa. 

Pohja on vähän kevyempää sorttia, rasvana käytetään ruokaöljyä, sokerin määräkin on ihan kohtalainen. Toki kuorrutteeseen tulee sitten voita ja tomusokeria. =)


6 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl neilikkaa
2 rkl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria 
2 tl soodaa
1 1/2 dl ruokaöljyä
2 dl piimää/kermaviiliä/jogurttia
4 munaa

Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää loput aineet, sekoita taikina sekaisin (esim puuhaarukalla).

Paista 180 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutteen laittamista.

Kuorrutus:
Noin 5-6 dl tomusokeria
70g pehmeää voita tai marg
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva, lisää muut ainekset joukkoon ja vatkaa tasaiseksi kuorrutteeksi.

Ripottele kuorrutteen päälle piparimurua.

1 kommentti:

  1. Tämähän vaikuttaa mielenkiintoisella, jospas saisin kokeiltua ennen joulua ;)

    VastaaPoista