torstai 2. huhtikuuta 2015

Sitruuna-lakritsikakku ja minimuffinit


Monta vuotta ollut tämä herkullinen sitruuna-lakritsikakku unohduksissa, muistaakseni vanhassa blogissa tämä ohje olikin ja tämähän löytyy myös Yhteishyvä:n nettisivuilta. 
Itse tein pieniä muutoksia.

Minusta tuolla alkuperäisellä ohjeella tulee vain niin pieni kakku että nytkin tein kaksinkertaisen taikinan. Sain siten hyvänkokoisen kakun tehtyä ja riitti vielä 18 minimuffinssiin myös.




200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
½-1 sitruunan raastettu kuori
4 tl sitruunamehua
vajaa ½ pss hopeatoffeeta 
½ dl kermaa
vajaa rkl kaakaojauhetta

Valmista hopeatoffee kastike. Laita hopeatoffeet ja kerma kattilaan ja kuumenna niin kauan että toffeet on liuenneet.

Vaahdota pehmennyt huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lopuksi lisää sitruunamehu ja raastettu kuori.

Ota taikinasta 1/3 toiseen astiaan ja sekoita siihen kaakaojauhe ja hopeatoffee kastike.
Laita puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. 
Laita sitten tummataikina kerros ja loput vaaleasta taikinasta.
(minä lorautin vielä tumman taikinakerroksen päälle vähän lakritsikastiketta) :P
Kauniin raidan saa vetämällä lopuksi haarukalla tai vaikkapa veitsellä taikinan läpi. 

Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.



Kakussa on tomusokerikuorrutus jossa sitruunamehua makua antamassa.
Muffinsseissa on hopeatoffeekuorrutus. Tein vähän reilulla kädellä hopeatoffeekastiketta, niin sain nuihin minimuffineihin tehtyä kuorrutteen. Lisäsin siihen kastikkeeseen vähän tomusokeria niin kuorrute jähmettyy paremmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti